Ökoturisztikai Látogatóközpont várja a kirándulókat Vámosújfaluban
2015. november 20. írta: TTHE

Ökoturisztikai Látogatóközpont várja a kirándulókat Vámosújfaluban

2015. november 13-án az ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretén belül átadták Vámosújfalu Ökoturisztikai Látogatóközpontját.

vamosujfalu.JPGAz ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” projekt átfogó célja a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék komplex fejlesztése, melyen belül a térség hagyományain alapuló, a világörökségi helyszín kulturális infrastruktúráját hasznosító fejlesztések, kulturális, vallási, művészeti rendezvények és a hozzájuk szorosan kapcsolódó turisztikai szolgáltatások valósulnak meg.

Vámosújfalu Község Önkormányzata az egyedülálló fejlesztési projekten belül a meglévő Faluház bővítésével és a szomszédságában álló, szintén önkormányzati tulajdonú épület felújításával olyan ökoturisztikai látogatóközpontot és bemutatóhelyet hozott létre, amely ismeretátadással, szemléletformálással kívánja elősegíteni és biztosítani a Bodrogzug vidékének természeti, táji, kulturális értékmegőrzését.

Az Ökoturisztikai Látogatóközpont két termében a látogatók interaktív kiállítások segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A kiállítások többféle játékos elemet is tartalmaznak, így a gyerekek szórakoztató módon tanulhatnak és ismerkedhetnek meg a környezettudatos életvitellel. Az egész évben megtekinthető állandó kiállítások mellett időszakos fotókiállítások teszik színesebbé a környék megismerését.

A bemutatótermeken túl szakmai előadásokra alkalmas előadóterem, információs pont, valamint egy meglévő paraszti jellegű házból átalakított Túraszervező Központ biztosítja a Vámosújfaluba érkezők kiszolgálását. Lehetőség van kerékpár bérlésére is, a kirándulók pedig a látnivalókban gazdag kerékpártúrák után a szabadidőparkban pihenhetnek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr608090498
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása