Tokaj: Rendezvények futószalagon
2016. március 08. írta: TTHE

Tokaj: Rendezvények futószalagon

Kóstolja meg Magyarországot Tokajban – április 23.

Hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb kelet-magyarországi gasztronómiai rendezvény volt, amelyet a nyíregyházi Skanzenben tartottak. Idén Tokaj városa szeretné megkóstoltatni a látogatókat a honi tradicionális konyha legfinomabb ételeivel. Egy igazi családi rendezvényt kínál a város, fantasztikus borokkal, remek étkekkel és kiegészítő programokkal, mindezt a tavaly megnyitott Fesztiválkatlanban. Tokaj ebben az évben az eddigi évekhez képest beleerősít programkínálatába, amelyet már tavasszal bizonyít. A gasztronómiai rendezvénnyel párhuzamosan ugyanis egy nemzetközi borárverés is megrendezésre kerül a városban.   


Tekerj a Hegyre! – május 14.

Tokaj - Bodrogkeresztúr - Bodrogkisfalud - Szegi - Szegilong - Erdőbénye - Abaújszántó - Tállya - Mád - Tarcal - Tokaj

A Tokajból induló kerékpártúrát már negyedik éve rendezik meg. A tavaszi tekergés két távon valósul meg. A hosszabb (70 kilométeres) körben a bringások megismerkedhetnek Hegyaljával és annak borászataival, pincészeteivel. A rövidebb táv már inkább családbarát túra, ott 25 kilométert lehet megtenni túravezető irányításával.

A délelőtti órákban rajtoló kerékpáros túra nem verseny, inkább egy baráti kikapcsolódás, aminek a végén Tokaj főterén gasztronómiai és zenés programokkal zárul.


Tokaji Borfesztivál – június 3-5.

A nyár első hétvégéjén rendezik meg a Tokaji Borfesztivált. A hagyományosan szezonnyitó rendezvényen a bor és a gasztronómia kap főszerepet, kicsit másként, mint eddig. A tervek szerint hangsúlyosabb lesz a bor és az egyedülálló igazi „tokaji” miliő. A szervezők tervei szerint több lehetőség nyílik személyes találkozásokra a borászokkal és több olyan programelem jelenik meg a rendezvényen, amely a honi borkultúra továbbfejlesztését célozza. Emellett az igazi szórakoztató programokból sem lesz hiány. A nyár első hétvégéjét vétek nem Tokajban eltölteni.


Tokaji Szüreti Napok – szeptember 30. – október 2.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2016-ban szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr58422206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása