A jó idő jó programokat hoz Tokaj-Hegyalján
2016. március 23. írta: TTHE

A jó idő jó programokat hoz Tokaj-Hegyalján

A tavasz beköszöntével a programok is megindulnak a Dél-Tokaj-Hegyalján. A világörökségi borvidéken idén is a gasztronómia kapja a főszerepet, a térségre jellemző ízek kiváló borokkal párosulnak.

fotó: Kis-Tóth Attila

Már az április végi Kóstolja meg Magyarországot, illetve a vele megegyező hétvégén zajló Nagy Tokaji Borárverés is előremutató: az idei programkínálatban a gasztronómia és a bor lesz a legerősebb Hegyalján.

A kerékpározás szerelmeseit a Tekerj a Hegyre! várja május 14-én. A biciklis túra Tokajból indulva egy laza 70 kilométeres tekergésre invitálja a vendégeket Tokaj-Hegyalja déli részén. A túra számos boros, vagy ahhoz köthető állomást érintve tér vissza Tokajba, ahol a nap során programokkal és színes gasztronómiával készülnek.

Rátkán már hatodik alkalommal várják egy kóstolásra azokat, akik letették esküjüket a töltött káposzta mellett. A sváb település gasztro fesztiválján a lehető legtöbb módon készítik el a káposztát, a május 21-i programban pedig a népi hagyományok is jelentős szerepet kapnak.

Rátka mellett a szomszédos településen, Tállyán is egyre erősebb a gasztronómia, ott az Oroszlános Borvendéglő valamint a Tállyáért Egyesület is sokat tesz azért, hogy a különlegességet adjon az oda látogatóknak. A világ minden Tállya elnevezésű sorozatban a nemzetközi konyhák költöznek egy-egy hétvégére a településre, különleges kitekintést adva ezzel a vendégeknek.

A Tokaji Bornapokat a nyár első hétvégéjén rendezik meg. Ez a rendezvény is jelentősen megújul, a tervek szerint nagyobb szerepet kapnak a helyi borászok, valamint a kézműves termékek is.

Mádon a megújult és kiegészült, korábbi nevén Jó éjszakát! című programsorozatra várják a vendégeket június 28-án. Egyetlen éjszaka alatt 28 helyszín, ami már önmagában is erős, ráadásul ha azt számoljuk, hogy a térség legjobb borászataiba is bejuthatnak a látogatók.

Július első hétvégéjén a bab uralkodik a térségben, Monokon fesztivált szerveznek. A Mátyás király monoki látogatásának legendájára alapuló program nemcsak különleges gasztronómiát kínál, hanem zenei programokat is. A hazai könnyűzenei élet neves képviselői mellett például élő Boney M. showt is a település színpadjára állítanak.

Idén is széles kurzuskínálattal várja Tokajba a jelentkezőket a Crescendo Nyári Akadémia. A szólóhangszeres és énekkurzusok mellett számos más programból lehet választani, mint például karvezetés, korrepetició, operajelenetek.

A nyári programkínálatot augusztusban Bor, mámor, Bénye..., a negyed évszázados Zempléni Fesztivál erősíti. Mezőzomboron pedig egy friss kezdeményezést folytatnak, a Csülökfesztivált a hónap második felében tartják, s ha már a gasztronómiáról szólt ez a nyár, akkor mi mással is zárulhatna, mint a desszerttel: szezonzárásként most is a térség leglátogatottabb programja, a Szerencsi Csokoládéfesztivált hívja majd a vendégeket.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2016-ban szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu
web: www.tokaj-turizmus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr678519990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása