6 tuti szabadtéri program hétvégére Tokaj-Hegyalján
2016. április 12. írta: TTHE

6 tuti szabadtéri program hétvégére Tokaj-Hegyalján

Itt a tavasz. Mindenkinek elege van már a téli bezártságból. Végre elérkezett a szabadtéri programok ideje!

1. Nyitott pincés hétvégék a tarcali Kövesdi pincesoron | PÉNTEK | SZOMBAT | VASÁRNAP

A Kövesd dűlő alatt húzódik egy családias pincesor, melynek csendességét két borászcsalád, egy szállásadó, és egy helyi vállalkozó pár vidámsággal és turista-csalogató programokkal szeretné felváltani. 2016. június 5-ig minden hétvégén nyitott pincével és különleges programokkal készülnek a borászok

Fotó: kovesdi.tarcal.hu

2. Be a Zugba! | SZOMBAT

A Bodrogzug az ország egyik legszebb vízitúrázó területe. A tavaszi áradások jelentik a szezon kezdetét április végén, május elején. Április 16-án, szombaton az Aggteleki Nemzeti Park Zempléni Tájegységi Iroda munkatársai invitálnak, hogy megmutathassák a Bordogzug csodálatos flóráját és faunáját.

Időpont: 2016. április 16. 10 óra
Találkozó: Bodrogkisfalud, komp
Hossza, időtartama: 6 km, 4 óra
Információ: +36 30 617 7387, zemplentura@gmail.com

Fotó: ANP

3. Borászok a teraszon | SZOMBAT

Szívesen beszélgetsz a borászokkal a boraikról, saját borkészítési filozófiájukról? Szereted az intim, barátságos környezetet ahol szinte otthon érzed magad? Ha igen, április 16-án várunk szeretettel Tokaj-hegyalja elbűvölő településén, Tarcalon, ahol most induló programsorozatunk első alkalmával két nagyszerű tarcali borásszal és boraikkal ismerkedhetsz meg: Kanczler Andrással, a Basilicus Borászattól, és Majoros Lászlóval, a Majoros Birtok tulajdonosával! A borkóstoló alatt személyesen ők mesélnek neked magukról,a boraikról, történeteikről, melyet követően helyi termelők finomságaiból készített hidegtálból falatozhatsz.

4. Tállya Titkai ● Műemlékek Hétvégéje | SZOMBAT

Jártál már a tállyai református templom kalandosan bevehető tornyában, ahonnan belátni az egész tállyai medencét? Szálltál már alá a híres Rákóczi-pince előcsarnokába, ami mögött valahol ott rejlik a "Konyhának" nevezett, süvegboltozatos pincecsarnok? Néztél már naplementét az egykori vár romjainál, a dűlőtető fenyvesében? Kukucskáltál már be a résen át a bárói kriptába? Ha nem, a Nemzetközi Műemlék Nap alkalmából most mindezekre lehetőséget biztosítunk! Műemléki hétvégénken vezetett séta során járjuk végig a tállyai műemlékeket, és olyan helyekre is bejutunk, ahova máskor nem. Barokk kastély, ódon lépcsősor és manzárdtető, kőkeretes ablak egy kőből épült, sok száz éves kúria falaiban, csúcsíves neogót kapu, a mélyben teret és utcát keresztező, vész idején bort, kincset, életet óvó, titokzatos pinceág, királylátta fogadó színházteremmel, régi padok helye a diófák alatt, nemesurak egykori birtokainak hangulatai és emlékei. Tállya, ez az egykori pezsgő mezőváros igazi kincs azoknak, akik szívesen ismerkednek egy település épített örökségével, értékes műemlékeivel.

5. A Kopasz-hegy körbetekerése | VASÁRNAP

Szeretnénk a hegyet "turista-módban" lassan, mindenkit bevárva körbetekerni. Tarcalról indulnánk, át Bodrogkeresztúrba onnan Tokajba aztán vissza Tarcalra. Igény szerint mindent megtekintenénk a hegy körül, pihenőkkel, illetve aki szeretne pizzázni vagy ...

6. Folyami Hajósok napja | VASÁRNAP

10, 11 és 12 órakor ingyenes sétahajó-járatok Tokajból a Folyami Hajósok Napja alkalmából. A MAHOSZ (Magyar Hajózási Országos Szövetség) a rendezvénnyel a hazai folyami hajózás szükségességére és fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Az élmény megtapasztalása nagyon fontos stratégia. Aki egyszer résztvevője lesz egy ilyen fantasztikus programnak – akár a partról szemlélve is -, az biztos, hogy az év többi napján is szívesen száll a kissé ingó jármű fedélzetére, s ennyi elég is ahhoz, hogy a tiszai hajózás hirdesse töretlen létjogosultságát.

Fotó: TTHE

Bővebb információ:

Tourinform Tokaj

3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
Honlap: www.tokaj-turizmus.hu
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr188597244
süti beállítások módosítása