8 szeptemberi program Tolcsvától Tokajig
2016. szeptember 15. írta: TTHE

8 szeptemberi program Tolcsvától Tokajig

A szeptember ugyan az iskolakezdéstől hangos, de Tokaj-Hegyalján a szüreti fesztiválok és a szarvasbőgés hónapja is.

Gyógynövénytúra Tolcsva dűlőin | szeptember 17., szombat

A Helia-D Herbakastély botanikusa Tolcsva és szőlői közötti parlagra kalauzolja a gyógynövények szerelmeseit. Fekete nadálytő, apróbojtorján és még sorolhatnánk azt a sok-sok gyógynövényt, amivel a túrázók találkozni fognak útjuk során…

Szarvasbőgés-túra a Zemplénben | szeptember 17, szombat

Az őszi színes lombú erdők egyedi hangulatú pillanatai a hűvös őszi estéken a szarvasbikák bőgése. Szakvezetővel járhatjuk be a zempléni erdőket, hallgatva az éjszaka hangjait, különös tekintettel a gímszarvasok nászának kiemelkedő eseményére, a szarvasbőgésre.

fotó: erdo-mezo.hu

Nyitott Templomok Napja | szeptember 17., szombat

A tokaji Jézus Szíve római katolikus templom - korra, nemre, vallási hovatartozásra tekintet nélkül -  szeretettel hívja és várja mindazokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a templom értékeit.

Kulturális Örökség Napjai a Szirmay-Waldbott Kastélyban | szeptember 17., szombat

Tolcsván található a felújított Szirmay—Waldbott-kastély, amely 2015 végétől látogatóközpontként és kulturális rendezvényközpontként várja a látogatókat. Szeptember 17-én Szirmay Gábor Úr családtörténeti előadását hallgathatjuk meg a szirmai és szirmabesenyői Szirmay családról a közelmúltban felújított tolcsvai kastélyban. 750 év történelme tárul elénk, melyben megismerhetjük az arisztokrata család kulturális, gazdasági és vallási élethez fűződő viszonyát, amely markánsan alakította az ország történelmét évszázadokon át.

Tokaji Ősz | szeptember 23-25., péntektől vasárnapig

A Tokaji Ősz egy többéves hagyományokkal bíró exkluzív, limitált befogadóképességű borgasztronómiai esemény. Küldetése, hogy a  világörökségi borvidéken a tokaji bor köré felépített, évről-évre megrendezésre kerülő programsorozattal lehetőséget nyújtson az igényes szórakozásra, az általános- és borkultúra összeolvadására.

Kerekdomb Fesztivál | szeptember 23-25., péntektől vasárnapig

Ősszel sem ér véget a fesztiválszezon, szeptember 23. és szeptember 25. között a tállyai Kerekdomb Fesztivál és Bormustra lesz a jó borokat kedvelő, művészetszerető közönség legfőbb úticélja. A Művészetek Völgye csapatának társszervezésében zajló három napos összművészeti fesztiválon színházi előadások, koncertek, hangversenyek, gyerekprogramok és természetesen a tájegység különleges borai várják a látogatókat.

Szőlő, vadgesztenye - őszi krémkészítés | szeptember 24., szombat

A Helia-D kozmetikum-fejlesztő mérnöke, Kiss Csaba szakmai vezetésével készítheted el lépésről-lépésre saját arckrémed, miközben megismered a professzionális krémkészítés műhelytitkait és a magyar kozmetikaipar történetét.

Még több Tokaj-hegyaljai program

 

Tokaji Szüreti Napok | szeptember 30. – október 2., péntektől vasárnapig

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2016-ban szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok.

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4411706627
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása