4 új, interaktív múzeum Tokaj-Hegyalján
2015. november 26. írta: TTHE

4 új, interaktív múzeum Tokaj-Hegyalján

Acetánia - Ecetmúzeum

A hazai gasztroforradalom, a tudatos étkezéshez vezető út fontos állomásaként nyílt meg az ország első ecetmúzeuma, az Acetánia. A legkorszerűbb prezentációs technikák segítségével ismerhetik meg a borecetek gazdag történetét és izgalmas előállítási módját mindazok, akik ellátogatnak Bodrogkeresztúrra, az Acetánia Ecetmúzeumba.

Világörökségi Bormúzeum

A Világörökségi Bormúzeum fiatalnak és idősebbnek egyaránt vonzó állomása lehet egy tokaji látogatás alkalmával. A tárlatot úgy állították össze, hogy abban minden korosztály megtalálja azt, ami neki érdekes.
A Világörökségi Bormúzeum azzal a szándékkal nyílt, hogy ne csak egy legyen a számos kiállítóhely közül, hanem ez legyen az a központ, amit mindenki látni akar, aki Tokaj-Hegyaljára érkezik...

Aszúház

A kiállításon Tokaj-Hegyalja hírnevét megteremtő, több évszázados múltra visszatekintő szőlészetét és borászatát ismerhetjük meg látogatóbarát, részben interaktív, játékra hívogató kortárs alkotásokon keresztül. Archív és mai felvételekből álló változatos videóinstallációk, fotóanimációk eddig soha nem látott módon mutatják be a régiót: a földrajzi adottságokat, a szőlőben végzendő feladatokat, valamint a borvidék legfontosabb, legegyedibb jelenségét, az aszúsodást, a késői szüretelésű szőlőn megjelenő nemesrothadást.

Regéci vár és Látogatóközpont

Az egykor Rákóczi-tulajdonban lévő vár műemléki helyreállításával és turisztikai funkcióbővítésével a fejlesztés a magyar történelem egy fontos időszakának is emléket állít. Az egyedi installációk, a multimédiás eszközök, a látogatómenedzsment rendszer és a korabeli tárgyi emlékek segítségével megalkotott kiállítás felnőttnek és gyermeknek egyaránt szórakoztató és egyben tanulságos program lesz.

2015_10_28_regec_vara_16-w.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr828090588
süti beállítások módosítása