25. Zempléni Fesztivál
2016. február 24. írta: TTHE

25. Zempléni Fesztivál

Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A jubileumi programsorozat 2016-ban augusztus 12-21. között kínál színvonalas komolyzenei koncerteket, operát, operettet, irodalmi-, színházi- és táncprodukciót, kirándulásokat, jazz programokat és kiállításokat.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település koncerttermei, szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a magyar művészeti élet, népszerű együttesek és külföldi vendégművészek produkcióinak a 25. Zempléni Fesztiválon.

A jubileumi évhez kapcsolódó Zempléni Fesztivál Extra program keretében már június végétől sztárvendégek mutatkoznak be a tokaji Fesztiválkatlanban rendezett nagyszabású produkciókban. Elsőként, június 25-én az áprilisi budapesti bemutató után Tokajba érkezik a John Williams Filmharmonikusok koncert a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában. Az Oscar-díjas zeneszerző filmzenéit tánckarok és artista produkciók teszik látványossá. Július 16-án a világhírű Győri Balett, a Debreceni Kodály Kórus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában láthatjuk Ravel Boleróját és Orff legnépszerűbb művét a Carmina Burana-t.

A 25. Zempléni Fesztivált augusztus 12-én Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája nyitja meg a sárospataki Rákóczi-vár udvarán, majd ezen a helyszínen ad koncertet 14-én a világklasszis Liszt Ferenc Kamarazenekar, a gazdag múlttal rendelkező fesztivál alapítója. A rendezvénysorozat záró koncertjén augusztus 21-én Haydn közismert oratóriumát, A Teremtést egy különleges multimédiás előadás keretében élvezheti a közönség.

A jubileumi fesztiválév programjában több, a korábbi esztendőkben nagy sikerrel szerepelt együttes, köztük a Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Kamarazenekar is fellép. Természetesen a közkedvelt kirándulókoncertek sem maradnak el.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is minden este szól a jazz. Meghallgathatjuk majd Szakcsi Lakatos Béla, a Trio Midnight, Szőke Nikolett, Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra koncertjét, vagy a régi vendég, Jörg Hegemann boogie-woogie zongora estjét. A Fesztivál egy dixie-est keretében emlékezik meg Benkó Sándorról.

A tavalyi évben óriási sikerrel bemutatott Csárdáskirálynő után a tokaji Fesztiválkatlanba a Budapesti Operettszínház idén a Mágnás Miska fergeteges előadásával érkezik. A jubileumi fesztivál saját produkciójaként augusztus 19-én Káel Csaba pazar rendezésében mutatja be Rossini vígoperáját, A sevillai borbélyt.

A tavalyi év sikere után újra ebben az időszakban rendezi meg Hollerung Gábor ifjú muzsikusok számára a Dohnányi Nyári Zenekari Akadémiát. A kurzus résztvevői idén is közreműködnek majd a fesztivál több hangversenyén.

A képzőművészet rajongóit sokszínű kiállítás várja a Fesztivál ideje alatt Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon és Tokajban.

A régiót behálózó kulturális eseménysorozat mellé a tokaji borvidék pincéi elsőrangú borokat, a térség kiváló éttermei páratlan gasztronómiai élményt kínálnak.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu
web: www.tokaj-turizmus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr248416524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása