Kibocsátásra került a Tokaj-Hegyalja helyi fizetőeszköze, a tokaji dukát
2016. március 04. írta: TTHE

Kibocsátásra került a Tokaj-Hegyalja helyi fizetőeszköze, a tokaji dukát

Csütörtök délután Mádon jelentették be a Tokaj-hegyaljai térség huszonhét településén használható helyi pénz hivatalos forgalomba helyezését. A tokaji dukát  - a Hajdúnánáson korábban már sikeresen bevezetett - Bocskai korona alapján jött létre, névértéken lehet váltani, azaz árfolyama a forintéhoz kötött.

Tatárka József Mád polgármestere az ünnepélyes eseményen elmondta, másfél éve merült fel a gondolat benne és pár vállalkozó szellemű ismerősében, hogy milyen jó is lenne, ha a hajdúnánási mintára Tokaj-Hegyaljának is lenne helyi fizetőeszköze. Mint kifejtette, a legnagyobb előnye az ilyen pénzeszköznek az, hogy értéke helyben marad és emellett közösségépítő hatása van. Az idei év célkitűzése szerinte az lesz, hogy mindenki elkezdje a sajátjának érezni a térségben a dukátot és minél több elfogadóhely csatlakozzon a programhoz, aminek megvalósításában nagyban segít a Hajdúnánási Holding Zrt., az utalványok kibocsátója. Amint a polgármester elmondta, természetesen most még sok munkát kell befektetni az egész kezdeményezésbe, ám a hosszú távú célok érdekében ezt muszáj felvállalni. A dukát a soproni kékfrank, a hajdúnánási bocskai, illetve a balatoni korona után negyedikként jött létre, mint kis közösségi pénzhelyettesítő utalvány az országban.
 
Tovább a cikkhez: Hegyalja.info

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr788443810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása