1 borvidék 3 nap 10 tavaszi program
2017. május 09. írta: TTHE

1 borvidék 3 nap 10 tavaszi program

Nem csak boros programok Tokaj-Hegyalján

A jó idő beköszöntével szabadtéri programokkal várja Tokaj-Hegyalja! A világörökségi borvidéken most is a gasztronómia kapja a főszerepet, a térségre jellemző ízek kiváló borokkal párosulnak, de hajózhatunk, túrázhatunk gyalog és kerékpárral is…

Itthon vagyunk, nyitva vagyunk | JÚNIUSIG MINDEN HÉTVÉGÉN

Tarcalon, a Kövesd-dűlő alatt húzódik egy családias pincesor, melynek csendességét két borászcsalád, egy szállásadó, és egy helyi vállalkozó pár vidámsággal és turista-csalogató programokkal szeretné felváltani. Június elejéig minden hétvégén nyitott pincével és különleges programokkal készülnek a borászok.

tarcal_tajkep_szedmak-w.jpg

Töltött Káposzta Fesztivál | MÁJUS 12-14.

Rátkán hetedik alkalommal rendeznek Töltött Káposzta Fesztivált. Az előző évek sikerei után most is azt szeretnék, hogy Rátka polgárai és a településre látogató vendégek kikapcsolódást, szórakozást találjanak ezeken a napokon. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, népdal vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, gyerekműsor vagy utcabál, bármire is van igénye a vendégnek,ezen a fesztiválon megtalálja, és egészen biztos, hogy kellemes élményekkel tér majd haza.

Keresztúri esték - Stereo Swing | MÁJUS 12.

A hazai elektronikus tánczene legfrissebb csapata a Stereo Swing formáció, akik az electro swing műfajának legismertebb képviselői Magyarországon. A hazai zenei élet ismert arcai álltak össze egy elektronikus swingelésre: Koós-Hutás Áron trombitán, Nádor Dávid a dobok mögött, Jász Andris a szaxofonnál, Dj Ordiman a lemezjátszók mögött. Az Emerton- és Fonogram-díjas énekesnő, Szűcs Gabi pedig a Cotton Club Singers óta először énekel vérbeli swinget.

Tekerj a Hegyre! – kerékpártúra | MÁJUS 13.

A Tokajból induló kerékpártúrát már ötödik éve rendezik meg, a tavaszi tekergés két távon valósul meg. A hosszabb (70 kilométeres) körben a bringások megismerkedhetnek Hegyaljával és annak borászataival, pincészeteivel. A rövidebb táv már inkább családbarát túra, ott 25 kilométert lehet megtenni túravezető irányításával. A délelőtti órákban rajtoló kerékpáros túra nem verseny, inkább egy baráti összejövetel, amely a Tokaj Fesztiválkatlan parkolójában a Kóstolja meg Magyarországot Tokajban programhoz kapcsolódik.

Kóstolja meg Magyarországot Tokajban! | MÁJUS 13.

Ízek, borok, hagyományok - A tavalyi sikeres program után újra főzni hívják az ország különböző vidékeiről a csapatokat. Önöket pedig kóstolni várják a több mint húsz fajta ételt és a kiváló tokaji borokat!

Fagyosszentek engesztelése | MÁJUS 13.

Idén ismét megrendezésre kerül a „Fagyosszentek Engesztelése” névre keresztelt nyílt nap a Patricius borászatnál. A megújuló tematikának köszönhetően ezúttal kicsit lazább, amolyan "olaszos" hangulatban tölthetik el az időt a borok, kézműves finomságok, különleges kávék és a jazz zene szerelmesei.

Orchidea túra a Tokaji-hegyen | MÁJUS 13.

A Tokaji-hegy májusi orchideáival és védett természeti értékeivel ismerkedhetnek meg túravezető segítségével. A túra során fotózásra is nyílik lehetőség.

 

MÉG TÖBB TOKAJ-HEGYALJAI PROGRAM

 

Tokaji partifecske hajózás | MÁJUS 13.

Tokajtól északra, a Felső-Tisza szakadásos partfalaiban találhatók Európa legnagyobb egybefüggő partifecske-telepei, melyek egyben az utolsó jelentős természetes fészkelőhelyei a fajnak kontinensünkön. A teleplátogató tokaji partifecske hajózási program során egy különleges madármegfigyelő sétahajózás keretében mintegy két órás utat tesznek a résztvevők a nászidőszakban nyüzsgő partifecske kolóniákhoz.

Helia-D Családi Egészségnap és Natur Piac | MÁJUS 14.

A Herba-kastély pihentető atmoszférájában testi-lelki felüdülésre hívják a résztvevőket. A szabadtéri színpadon egész nap térségi fitnesz trénerek tartanak bemutatót és mozgatják meg a közönséget, melyet Béres Alexandra fitnesz-bemutatója és személyi tanácsadása koronáz meg. A teljes testi rekreáció jegyében masszőr, csontkovács, természetgyógyász és kineziológus várja ingyenes kezelésekkel a vendégeket.

Tokaj-Hegyalja Piac | MÁJUS 14.

Tokaj-Hegyalja Piac minden hónap második vasárnapján, a Disznókő birtokon, a Sárga Borház parkolójában. A PIAC élményt, izgalmas időtöltést és nagyon-nagyon kellemes, jó társaságot is ígér Zemplén és Tokaj-Hegyalja szerelmeseinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://visittokaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8712491995
süti beállítások módosítása